Html Ders 1 - Html Nedir?

  İngilizce'si 'Hyper Text Markup Language'  yani kısaca HTML bir web dilidir.  Türkçe'si 'Üstün Metin Biçimlendirme Dili' anlamına gelmektedir. Kurucusu Tim Berners-Lee amcamızdır. Html 3 temel kısımdan oluşur, bunlara 'Tag'[Etiket] denir. Bu etiketler olmadan hiçbir Html sayfası yaratılamaz.

<html></html> Etiketleri: Head ve Body Etiketlerinin bulunduğu kısımdır. Sayfanın temelini oluşturur. Çok kısa iki kelimeden oluşur, o olmadan ne bir sayfa yapmaya başlayabilirsiniz ne de bir sayfayı sonlandırabilirsiniz.


<head></head> Etiketleri: İçerisine Javascript, Css gibi Html'yi düzenleyici, Html sayfasını adam eden dillerin kodlarının yazıldığı Etikettir. <title> Etiketi bu bölüme yazılır lakin Blogger veya WordPress gibi bir internet sitesinden kodlama yapıyorsanız bu Etiketi kullanmanıza gerek kalmaz .


Bu bölüme ayrıca <meta> Etiketler de yazılabilir, bunları yazmak isteğe bağlıdır. Bu etiketleri koyarak sizin gibi kodlayıcıları bilgilendirip bilgi paylaşımında bulunabilirsiniz.


<body></body> Etiketleri: Yazı içeriğinin, resim, tablo, liste içeriğinin girildiği kısımdır. Bu girdiler <head> Etiketi içerisindeki  Javascript, Css gibi kodlarla düzenlenebileceği gibi <body> Etiketleri içerisindeki  Javascript, Css gibi kodlarla düzenlenebilir.


Bizim size önerimiz mümkün olduğunca   Javascript, Css gibi kodları <head> Etiketleri arasına yazmanız,  yazı, resim, tablo, liste gibi içeriklerinizi <body> Etiketleri arasına yazmanızdır. Bunun nedeni bazı Javascript, Css kodlarının  <body> Etiketleri arasına yazdığımızda çalışmamasıdır.


Hepinize iyi günler...